Snel naar:
Reservering maken?

Een huifbed rit reserveren? Bel dan naar Manege zonder Drempels 0318 415110 (alleen tijdens openingstijden)

Huifbedrijden

Wat is huifbedrijden?

Wij hebben een speciaal huifbed waarbij een doek over de ruggen van twee paarden gespannen is waar de rijder op ligt. Op deze manier komt de rijder op een natuurlijke manier in beweging en beweegt mee op het ritme van de paarden. Door de beweging en de warmte van de paarden kan het lichaam van de rijder ontspannen.

Het effect van het huifbedrijden

In diverse campagnes wordt gewezen op het belang van voldoende beweging voor een goede gezondheid. Maar hoe doe je dit als je zelf niet (veel) kunt bewegen? Dankzij het huifbedrijden komen de rijders op een natuurlijke manier in beweging, de beweging van de paarden wordt via het doek overgedragen op de rijder. Deze beweging en de warmte van de paarden zorgt voor ontspanning in het lichaam. Wij zien dit in het gezicht en bijvoorbeeld doordat vuistjes veranderen in open handen. Naast het plezier en de ontspanning verbetert het huifbedrijden ook diverse lichaamsfuncties. Huifbedrijden is goed voor kinderen en volwassenen.

Hoe ziet een huifbedrit eruit?

Met een tillift wordt de rijder op het huifbed gelegd. Dan wordt het huifbed op maat afgesteld met 16 riemen zodat de ondersteuning van het lichaam en positie van de rijder goed zijn. De rit van ongeveer een half uur gaat nu echt beginnen. Bij goed weer rijden we lekker buiten. Is het koud of regenachtig dan rijden we in de mooi beschilderde binnenmanege. Natuurlijk mag een begeleider meerijden op de bok of vanuit de ontvangstruimte toekijken.

Tarief

Manege zonder Drempels geld mag geen belemmering zijn om te komen rijden. Ons tarief van €16,- ligt daarom ver onder de kostprijs. Dit kunnen we doen dankzij diverse vormen van acties en giften en de inzet van vrijwilligers. We krijgen geen subsidies of vergoedingen van zorgverzekeraars.
Voor voorwaarden t.a.v. huifbedrijden zie: Over ons - Media en gegevens - Bepalingen, voorwaarden t.a.v. huifbedrijden.

Reserveren

Het reserveren van een huifbedrit, gezinsappartement of groepsappartement kan bij de Manege zonder Drempels uitsluitend telefonisch. U kunt daarvoor tijdens werktijden dagelijks bellen van maandag t/m zaterdag op tel.nr: 0318 415110. U kunt dan alle informatie krijgen en met ons kunt u bijzonderheden bespreken en reserveren.