Snel naar:
Reservering maken?

Een huifbed rit reserveren? Bel dan naar Manege zonder Drempels 0318 415110 (alleen tijdens openingstijden).

Onze paarden

We hebben veeertien Tinkers en een Haflinger. De Tinker is een Iers Ras, Haflingers komen oorspronkelijk uit Oostenrijk. We kopen de paarden als ze ongeveer twee jaar zijn. De opleiding van de paarden duurt ook ongeveer twee jaar. Dan zijn ze klaar voor het echte werk.

In de kudde hebben de paarden veel sociaal contact met elkaar in de Paddock Paradise. We vinden het belangrijk dat de paarden lekker in hun vel zitten en soepele spieren hebben. Ze lopen mede hierdoor relaxt onder de huifbedden en dit heeft een positief effect op de rijder. De rijder met meervoudige beperking kan dan ook volop ontspannen en genieten van de beweging van de paarden. Hieronder vertellen we jullie wat meer over onze paarden, hun namen, hun geboortedatum en hun karakter.

We stellen ze graag aan u voor.

Tyco is een Haflinger, de enige niet-tinker in ons paardenbestand. Tyco is geboren in 2004. Tyco is geen echte Haflinger, hij heeft ook wat Arabierenbloed in zijn aderen stromen. Daarom ziet hij eruit als een Barbiepaard. Tyco is een speels en slim paard, maar heel betrouwbaar. Tyco loopt samen met zijn vriendin Bless onder het bed.

Gijs (1997) en Wammes (1996) zijn onze paarden van het eerste uur: een geweldig span. Ze zijn als driejarige uit Engeland gekomen.

Gijs heeft een prachtige snor en grote blauwe ogen. Hij is supergevoelig, maar Wammes geeft hem de rust die hij nodig heeft. Hoewel Wammes ook wel slim is: hij laat Gijs het liefst al het werk doen. Wammes is ook de mentor van Quinn en hij loopt soms naast Yentl.

Fellow is in 2001 geboren en Donald in 2005. Fellow hebben we gekregen; hij was licht atactisch en niet geschikt om normaal te berijden. De toenmalige eigenaren zochten een goed tehuis voor hem en onder het huifbed kon hij wel goed functioneren. Hij heeft een zeer goed karakter. Donald kwam op zijn vierde bij ons; hij leerde snel en vormt nu samen met Fellow een onverstoorbaar span.

Krissy is geboren in 1996. Ze was drie toen ze bij ons kwam. Die winter werd ze dikker en dikker; wat bleek: ze had een veulen in de buik! We konden daarom pas na twee jaar beginnen met het trainen voor het huifbed; het veulen moest immers eerst een paar maanden bij zijn moeder blijven. Krissy is een erg lief, gevoelig paard en vormde een span met Gipsy, die tegelijk met haar kwam. Gipsy is helaas niet meer onder ons. Ze loopt nu onder het huifbed met Donald.

Bless is in 2009 geboren. Ze is in de herfst van 2011 bij ons gekomen. Ze loopt sinds medio 2015 onder het huifbed. Bless is een prachtige zwarte merrie,  heel rustig en stabiel. Ze loopt naast Tyco onder het huifbed.

Zepp en Duke zijn in 2010 geboren en zijn in november 2015 bij de Manege zonder Drempels gekomen. Zepp is wat groter dan Duke, maar als span liggen ze heel lekker. Duke is, ondanks dat hij kleiner is, wel stoerder dan Zepp. Als Zepp iets een beetje eng vindt, moet hij altijd even stilstaan en kijken naar hetgeen dat hij spannend vindt. Sinds 2018 lopen ze onder het huifbed.

Quin en Connor, onze twee kleine witjes, zijn van 2016. Ze zijn in 2018 als 2-jarige bij ons gekomen. Ze lopen samen onder het huifbed. Quinn is wat pittiger dan Connor en wil soms nog wat sneller lopen als hij dingen spannend vindt.

Whisper, een merrie die in 2018 in Nederland is geboren. Een heerlijk nieuwsgierig, leergierig, belangstellend paardje. Ze is gekomen in 2021. Whisper moet het huifbedrijden nog leren, we merken in de omgang met haar, dat ze een rustig karakter heeft en heel dapper is. Ze zal eerst met een ouder, ervaren paard onder het huifbed gaan lopen, dat is Donald geworden.

Dylan is het enige paard op de manege die niet onder het huifbed rijdt. Hij is het paard van de beheerder en staat zodoende ook in de kudde.

Lady Kate en Lady Pearl; jawel, zo heten ze echt. Ze zijn de dochters van een 'Sir', vandaar hun titel 'Lady '. Op 28 maart '23 hebben we ze op gehaald uit Andijk. Pearl is de jongste, geboren in '22 en Kate de grote zus uit '21. Zij zijn de dochters van twee lieve zorgboerderij tinkers. Ze hebben een zacht én nieuwsgierig karakter.

Tinkerbell is een dag na de twee halfzusje, Pearl en Kate, op 29 maart '23 gekomen. Tinkerbell is in 2020 geboren en zal langzaamaan ook getraind worden voor het huifbed. Ze is een beauty; een rood bonte tinker. Ze is een echt mensenpaard, houdt van aandacht en komt ook dapper op voor de twee halfzusjes. Het enige andere paard dat opkomt voor de nieuwe drie paarden is Dylan. Hij lijkt de leider van zijn eigen kleine clubje paarden.

We zijn ontzettend trots op onze paarden die zo’n belangrijke taak hebben. Ze zijn allemaal uniek, met een eigen karakter. Met onze trainingsmethodes houden we daar zoveel mogelijk rekening mee. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over onze paarden en de trainingsmethode, neem gerust contact met ons op.

EgN-1066-web