Snel naar:
Reservering maken?

Een huifbed rit reserveren? Bel dan naar Manege zonder Drempels 0318 415110 (alleen tijdens openingstijden).

Onze paarden

We hebben dertien Tinkers en twee Haflingers. De Tinker is een Iers Ras, Haflingers komen oorspronkelijk uit Oostenrijk. We kopen de paarden als ze ongeveer twee jaar zijn. De opleiding van de paarden duurt ook ongeveer twee jaar. Dan zijn ze klaar voor het echte werk.

In de kudde hebben de paarden veel sociaal contact met elkaar in de Paddock Paradise. We vinden het belangrijk dat de paarden lekker in hun vel zitten en soepele spieren hebben. Ze lopen mede hierdoor relaxt onder de huifbedden en dit heeft een positief effect op de rijder. De rijder met meervoudige beperking kan dan ook volop ontspannen en genieten van de beweging van de paarden.

We stellen ze graag aan u voor.

Tyco en Toy zijn Haflingers, de enige niet-tinkers in ons paardenbestand. Toy is geboren in 2000 en Tyco in 2004. Tyco is geen echte Haflinger, hij heeft ook wat Arabierenbloed in zijn aderen stromen. Daarom ziet hij eruit als een Barbiepaard. Toy en Tyco vormen samen een fijn en betrouwbaar koppel.

Fellow is in 2001 geboren en Donald in 2005. Fellow hebben we gekregen; hij was licht atactisch en niet geschikt om te berijden. De toenmalige eigenaren zochten een goed tehuis en onder het huifbed kan hij wel goed functioneren. Hij heeft een zeer goed karakter. Donald kwam op zijn vierde bij ons; hij leerde zeer snel en vormt nu samen met Fellow een onverstoorbaar span.

Gipsy en Krissy zijn geboren in 1996. Ze waren drie toen ze bij ons kwamen. Die winter werden ze dikker en dikker; wat bleek: ze hadden allebei een veulen in de buik! We konden daarom pas na twee jaar beginnen met het trainen voor het huifbed; de veulens moesten immers eerst een paar maanden bij hun moeders blijven.

Mazzel en Bless zijn allebei geboren in 2009. Ze zijn in de herfst van 2011 bij ons gekomen. Ze lopen sinds medio 2015 onder het huifbed.

Zepp en Duke zijn in november 2015 bij de Manege zonder Drempels gekomen. Sinds 2018 lopen ze onder het huifbed.

Quin en Connor: zijn onze nieuwste aanwinsten. Ze kwamen in 2018. Ze lopen nog niet onder het huifbed, maar zijn daarvoor nog in opleiding.

Gijs (1997), Wammes (1996) en Yentl (1998)  vormen sinds het overlijden van Pablo in 2020 een trio. Ze lopen in wisselende samenstelling onder het huifbed. Het is niet de gewoonte om te werken in verschillende samenstelling, maar met ervaren paarden lukt dat wel. Zo kunnen ze alle drie aan het werk blijven. Deze drie paarden zijn  als driejarige rechtstreeks vanuit Engeland naar de Manege gekomen.

EgN-1066-web