Snel naar:
Reservering maken?

Een huifbed rit reserveren? Bel dan naar Manege zonder Drempels 0318 415110 (alleen tijdens openingstijden).

Onze paarden

We hebben zestien Tinkers en twee Haflingers. De Tinker is een Iers Ras, Haflingers komen oorspronkelijk uit Oostenrijk. We kopen de paarden als ze ongeveer twee jaar zijn. De opleiding van de paarden duurt ook ongeveer twee jaar. Dan zijn ze klaar voor het echte werk.

In de kudde hebben de paarden veel sociaal contact met elkaar in de Paddock Paradise. We vinden het belangrijk dat de paarden lekker in hun vel zitten en soepele spieren hebben. Ze lopen mede hierdoor relaxt onder de huifbedden en dit heeft een positief effect op de rijder. De rijder met meervoudige beperking kan dan ook volop ontspannen en genieten van de beweging van de paarden. Hieronder vertellen we jullie wat meer over onze paarden, hun namen, hun geboortedatum en hun karakter.

We stellen ze graag aan u voor.

Tyco en Toy zijn Haflingers, de enige niet-tinkers in ons paardenbestand. Toy is geboren in 2000 en Tyco in 2004. Tyco is geen echte Haflinger, hij heeft ook wat Arabierenbloed in zijn aderen stromen. Daarom ziet hij eruit als een Barbiepaard. Toy en Tyco vormen samen een fijn en betrouwbaar koppel. Tyco is een speels en slim paard, maar heel betrouwbaar. Toy is wat introverter, superlief en rustig. Tyco loopt ook samen met zijn vriendin Bless onder het bed.

Gijs (1997) en Wammes (1996) zijn onze paarden van het eerste uur: een geweldig span. Ze zijn als driejarige uit Engeland gekomen.

Gijs heeft een prachtige snor en grote blauwe ogen. Hij is supergevoelig, maar Wammes geeft hem de rust die hij nodig heeft. Hoewel Wammes ook wel slim is: hij laat Gijs het liefst al het werk doen. Wammes is ook de mentor van Quinn en hij loopt soms naast Yentl.

Yentl, geboren in 1998, is de mentor van Connor. Hij is als driejarige uit Engeland gekomen. Hij lijkt een wat stoïcijns, wat introvert paard, maar juist dat soort paarden moet je met respect en op een ontspannen manier behandelen. Hij is dan een onverstoorbare partner. Hij kan met zowel Wammes als Connor onder het huifbed lopen.

Fellow is in 2001 geboren en Donald in 2005. Fellow hebben we gekregen; hij was licht atactisch en niet geschikt om normaal te berijden. De toenmalige eigenaren zochten een goed tehuis voor hem en onder het huifbed kon hij wel goed functioneren. Hij heeft een zeer goed karakter. Donald kwam op zijn vierde bij ons; hij leerde snel en vormt nu samen met Fellow een onverstoorbaar span.

Krissy is geboren in 1996. Ze was drie toen ze bij ons kwam. Die winter werd ze dikker en dikker; wat bleek: ze had een veulen in de buik! We konden daarom pas na twee jaar beginnen met het trainen voor het huifbed; het veulen moest immers eerst een paar maanden bij zijn moeder blijven. Krissy is een erg lief, gevoelig paard en vormde een span met Gipsy, die tegelijk met haar kwam. Gipsy hebben we helaas eind 2022 in moeten laten slapen; ze had te veel pijn door artrose.

Bless is in 2009 geboren. Ze is in de herfst van 2011 bij ons gekomen. Ze loopt sinds medio 2015 onder het huifbed. Bless is een prachtige zwarte merrie,  heel rustig en stabiel. Ze loopt naast Tyco onder het huifbed.

Zepp en Duke zijn in 2010 geboren en zijn in november 2015 bij de Manege zonder Drempels gekomen. Zepp is wat groter dan Duke, maar als span liggen ze heel lekker. Duke is, ondanks dat hij kleiner is, wel stoerder dan Zepp. Als Zepp iets een beetje eng vindt, moet hij altijd even stilstaan en kijken naar hetgeen dat hij spannend vindt. Sinds 2018 lopen ze onder het huifbed.

Quin en Connor, onze twee kleine witjes, zijn van 2016. Ze zijn in 2018 als 2-jarige bij ons gekomen. Op dit moment lopen ze gescheiden, omdat Quinn een tijdje uit de running is geweest, vanwege gezondheidsredenen. Connor loopt naast Yentl, een oude rot in het vak. We hebben gemerkt dat dat voor de jonge paarden die het huifbedrijden nog moeten leren, fijn is om naast een ervaren mentor te lopen. Quinn loopt naast Wammes. In de toekomst gaan ze weer samen onder het bed. Quinn is wat pittiger dan Connor en wil soms nog wat sneller lopen als hij dingen spannend vindt.

Whisper, een merrie die in 2018 in Nederland is geboren. Een heerlijk nieuwsgierig, leergierig, belangstellend paardje. Ze is samen met Ivy gekomen in 2021. Whisper moet het huifbedrijden nog leren, maar we merken in de omgang met haar, dat ze een rustig karakter heeft en heel dapper is. Ze zal eerst met een ouder, ervaren paard onder het huifbed gaan lopen.

Ivy, onze benjamin, een merrie geboren in 2019. Ze is nu nog wat klein, maar zal zich nog wat centimeters groeien en wat breder worden. Ook Ivy is een leergierig, beetje brutaal paardje. Ze kwam hier als een wat verlegen, onzeker, introvert paard, maar ontwikkelt zich tot een zelfverzekerd, nieuwsgierig en leergierig paard.

Cooky, onze nieuwste aanwinst: een prachtige ruin, geboren in 2016. We hebben hem gekregen, omdat zijn vorige eigenaresse vond dat het tijd werd voor hem om een mooie taak in het leven te krijgen en aan de slag te gaan. Ze wilde wel een goed adres en had via via van de manege gehoord. We zijn ongelofelijk blij met dit prachtige cadeau. Cooky is net als Ivy niet heel erg groot; we denken dat zij samen een goede match zullen zijn.

We zijn ontzettend trots op onze paarden die zo’n belangrijke taak hebben. Ze zijn allemaal uniek, met een eigen karakter. Met onze trainingsmethodes houden we daar zoveel mogelijk rekening mee. Als je het leuk vindt om meer te weten over onze paarden en de trainingsmethode, neem gerust contact met ons op.

EgN-1066-web