Samendrie

De Manege zonder Drempels is afhankelijk van giften en donaties. Maar we staan er zeker niet alleen voor! We prijzen ons namelijk gelukkig met ondernemers en bedrijven die onze manege op verschillende manieren ondersteunen. Dit zijn de Vrienden van onze manege. Christiaan Peelen, van grafisch ontwerpbureau Samendrie, is zo’n echte Vriend. Hij vertelt waarom hij zich verbonden heeft aan onze manege.

Christiaan Peelen van Samendrie Grafisch Ontwerpbureau

Waarom ben je begonnen met het steunen van de manege?

Door mijn zusje met het syndroom van Down weet ik hoe belangrijk een plek als de manege is. Zij heeft namelijk ook heel lang aangepast paardgereden. Destijds zag ik daar op de manege (zij reed op een manege in IJsselmuiden) voor het eerst het huifbedrijden en wat dat deed met een cliënt. Dus toen ik in februari 2020 via via in contact kwam met de toenmalige voorzitter van de manege was ik gelijk geïnteresseerd. Ik hoorde al snel dat de manege op zoek was naar een ontwerpbureau wat kon helpen met het professionaliseren van de huisstijl en de website.

Jij hebt toen besloten je expertise hiervoor in te zetten. Waar ben je het meest trots op?

Ik heb in 2020 de volledige huisstijl en website van de manege vernieuwd. Later kwam hier de webshop bij. Deze werd gebouwd voor de verkoop van de jaarlijkse kaarten actie en cadeaubonnen. Samen met een collega van de manage ben ik gaan kijken hoe ik het originele proces (handmatig invullen op een formulier) kon verbeteren naar een soepele webshop. Ik ben trots hoe dit als totaalpakket veel bijdraagt aan de manege, de werklast voor de medewerkers en vrijwilligers verlaagd en de professionaliteit verhoogd.

Wat betekent het steunen van de manege voor jou?

Vroeger wilde ik, net als bijna iedereen in mijn familie, iets in de zorg gaan doen, waarmee je een directe impact kan maken. Toch koos ik voor een creatief beroep en ben een eigen grafisch ontwerpbureau gestart. En toen ik voor de manege aan de slag kon kwamen na zoveel jaar eindelijk die verschillende werelden bij elkaar. Ik had direct impact op een mooie zorgorganisatie met mijn grafische ontwerpen. 

Waarom is de manege voor jou een unieke plek?

Eigenlijk weet iedereen die de manege kent dat wanneer je de manege binnen loopt dat je een fijn gevoel krijgt. Door het geweldige team, de mooie locatie en vooral ook het doel straalt het uit wat het met de cliënten doet. Je ziet de cliënten ontspannen tijdens en na het huifbedrijden. De lichamen van de paarden doen direct hun werk!

Meer over Christiaan en zijn bedrijf Samendrie vind je op www.samendrie.nl

 

Wil je vriend worden en heb je vragen?