Snel naar:
Reservering maken?

Een huifbed rit reserveren? Bel dan naar Manege zonder Drempels 0318 415110 (alleen tijdens openingstijden).

Locatie

De ontvangstruimte

In de gezellige ontvangstruimte voelt iedereen zich welkom. Een plek om te ontspannen en te ontmoeten. Ook aan gezinsleden, begeleiders en andere bezoekers is gedacht.  De ontmoetingsruimte biedt uitzicht op de binnenbak, waar de huifbedden rijden. Koffie, thee en andere drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar. WIFI is gratis beschikbaar.

Appartementen

De Manege zonder Drempels biedt twee groepsappartementen en twee gezinsappartementen aan die compleet zijn ingericht met alle voorzieningen die nodig zijn voor de verzorging van kinderen en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Aanvullend kan er een extra slaapkamer met douche en toilet, genaamd 'het Sliet', worden gereserveerd voor bijvoorbeeld oma en opa of andere begeleiders.

Paddock Paradise

Onze paarden lopen sinds 2001 rond volgens de Paddock Paradise methode van de Amerikaanse hoefsmid Jaime Jackson. Na onderzoek ontdekte deze hoefsmid namelijk dat wilde paarden een vaste route lopen. Elke dag scharrelen ze hierbij 18 uur naar eten. In de Paddock Paradise wordt dit natuurlijke gedrag nagebootst door zogenaamde 'tracks' aan te leggen. Dit zijn vaste paden van 5 meter breed.

Daarbij worden paarden uitgedaagd om de vaste route over deze paden te lopen en vinden zij onderweg onder andere bakken met hooi. Ook bestaat het gebied uit een mooie drinkpoel waar de paarden uit drinken, maar ook in de zomer in gaan baden. De paden hebben verschillende ondergronden als zand, grind en straatstenen om de hoeven sterk te maken.

Om de paarden scherp te houden hebben wij een speciale 'uitkijkheuvel' en liggen er balkjes op de paden. Wij vinden het belangrijk dat onze paarden lekker in hun vel zitten. Uiteindelijk doen we het allemaal voor de kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking die juist door die soepele spieren met meer plezier op het huifbed kunnen rijden.