Kimberly Clark

De Manege zonder Drempels heeft al heel lange tijd een bijzondere band met het bedrijf Kimberly-Clarck (locatie Ede). Zij steunen de manege al sinds jaar en dag, en wat zijn we daar trots op en dankbaar voor!

Jurriën Verkade, Pharmacy & institutional lead bij Kimberly Clarck, vertelt over deze bijzondere band.

Kimberly-Clark is al jarenlang verbonden aan de Manege zonder Drempels. Waarom zijn jullie begonnen met het steunen van de manege?

Toen Kimberly-Clark 125 jaar bestond in 1997 hebben we een doel uitgekozen dicht bij ons kantoor in Ede om langdurig te sponseren met producten en om regelmatig een dag met ons personeel te helpen met klussen bij de Manege zonder Drempels. Dit omdat we als Kimberly-Clark het verschil willen maken, niet alleen met onze producten maar ook met een verantwoordelijkheid naar de gemeenschap waar we in leven. We doen dit inmiddels 25 jaar, en hebben hierdoor een prachtige band met de manege opgebouwd.

Jullie doen al jaren veel mooie acties met jullie team voor de manege. Bijvoorbeeld de verkoop van toiletpapier, dit is een van jullie producten, op de Open Dag van de manege in september jl. De gehele opbrengst hiervan hebben jullie geschonken aan de manege!. Op welke actie(s) die jullie de afgelopen jaren hebben gedaan ben jij het meest trots?

Het meeste indruk op alle medewerkers maakt het werk wat de manege doet voor mensen met een beperking. Zo kunnen zij genieten van een heerlijke huifbedrit en/of een vakantie samen met hun familie in een mooie omgeving die totaal aangepast is op deze kwetsbare groep prachtige mensen. Dit zien we als organisatie altijd het beste als we een dag meehelpen op de manege en hier als Kimberly-Clark op deze dag een klein onderdeel van zijn. Het past in ons DNA als Kimberly-Clark, waar we voor staan is: ‘ Better care for a better world’ en dat weerspiegelt de Manege zonder Drempels op een prachtige manier.

Wat betekent zo’n dag klussen en aanwezig zijn op de manege voor jullie team?

Het geeft het totale Benelux team een enorme boost. Een dag je energie en tijd inzetten voor een  organisatie als de Manege zonder Drempels blijft altijd speciaal. Het speciale is dat je iets totaal anders doet dan op een ‘gewone’ werkdag, je leert je collega’s ook op een andere manier kennen. Het huifbedrijden  is altijd iets wat indruk maakt, en we zien met eigen ogen het plezier en de rust die het de mensen geeft die hier zoveel baat bij hebben. Je als team vanuit Kimberly-Clark inzetten op zo’n klusdag geeft ons een boost!

Wat maakt de manege uniek in jouw ogen?

Het is een plek waar meervoudig beperkte mensen een huifbedrit krijgen die voor hun lichaam zo belangrijk is en zeker heilzaam. Je merkt dat de familie of verzorgers het een plek vinden die rust en ontspanning uitstraalt. Daarom vinden wij het werk van de manege zo belangrijk.

Meer informatie over Kimberly-Clarck vindt je op www.page.nl  www.kimberly-clark.com en www.depend.nl

Wil je vriend worden en heb je vragen?