De Alexanderschool en de Manege

Één keer per jaar worden de banden tussen de Bennekomse Alexanderschool en de Manege stevig aangehaald. Want dan komen leerlingen naar de Manege voor uitleg en worden óók de handen uit de mouwen gestoken. En geeft de Manege een gastles op de Alexanderschool.

Op dinsdag 18 juni was er dus een paar uurtjes ‘andere’ school voor groep 6. Ze kregen van bedrijfsleider Esther een gastles op school. Zij vertelde wat de Manege doet, wat voor een manege het nou eigenlijk is. Want het is geen gewone manege natuurlijk!
Ook gingen ze met elkaar in gesprek over de mensen die bij de Manege rijden, over hun meervoudige beperkingen en hoe dat voor hen zal zijn. Immers, als je niemand kent die met zulke beperkingen leeft, dan is het best moeilijk om je daar iets bij voor te stellen. Ook kan het best spannend zijn als je voor het eerst iemand met een beperking ziet, terwijl het voor mensen op de manege zo normaal is. 

De dag erna kwamen groep 7 en 8 naar de Manege. De leerlingen van groep 8 zijn inmiddels al beter bekend met de Manege en zij gaven, in kleine groepjes, zelf uitleg aan de leerlingen van groep 7. Daarna hebben ze met z’n allen nog een uurtje stevig de handen uit de mouwen gestoken, super fijn! Onder andere de tractor is schoongemaakt, de binnenbak is gesopt en er is veel onkruid op het terrein gewied.

Het is heel fijn, en belangrijk, om jonge mensen meer bekend te maken met mensen met beperkingen. Niet iedereen is net zoals een ander – en dat is eigenlijk juist heel normáál! Wel vaak onbekend, maar heel normaal.
Door meer over elkaar te weten voel je je eerder betrokken bij een ander, ontstaat er solidariteit; dat is een groot goed… Dáárom dus, elk jaar die gastlessen van en op de Manege!!