Benefietdiner: ‘Maaltijd op de Manege’

Op zaterdag 6 juli kun je deelnemen aan een heel bijzondere maaltijd: hier op de Manege!

In het weiland, vlakbij de paarden in de paddock, zullen de tafels gedekt worden voor het diner. Iedereen kan vanaf 17.00 uur aanschuiven om gezamenlijk van het heerlijke eten te genieten, bereid door Food of Cultures uit Wageningen. De koks die bij hen werken zijn met name vrouwen met een migratie achtergrond en een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bereiden met aandacht en liefde gevarieerde gerechten uit de wereldkeuken, zowel met vlees als vegetarisch.

Het maatschappelijke gedachtegoed van Food of Cultures sluit bijzonder goed aan bij de missie van de Manege, om middels huifbedrijden en vakanties méér plezier te brengen in het leven van mensen met een ernstige meervoudige beperking. Van toegevoegde waarde zijn voor mensen: hierin hebben wij elkaar dus gevonden!

Benefiet: het diner wordt ook gehouden om bij te dragen aan de aanschaf van een elektrische tractor. De huidige tractor is bijna niet meer te repareren en een elektrische past goed in onze duurzame visie. De schone energie wekken we zelf op met onze zonnepanelen.

Om ook een aantal kwetsbare ouderen de gelegenheid geven om van de gezelligheid en het gezamenlijke diner te genieten, worden er via Solidez (Wageningen) en Malkander (Ede) plaatsen voor hen beschikbaar gesteld. Het is mogelijk om hieraan financieel iets bij te dragen, via de kaartverkoop.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle

gang. Ook met hulp van DHL: in het kader van een teamdag komen ze hier klussen én het terrein klaarmaken voor de Benefietmaaltijd. Op de dag zelf komen zo’n 16 studenten van de WUR ons helpen. We zijn heel blij met al deze hulp!

Tot slot het vermelden waard:

Tijdens de maaltijd zal live muziek klinken! Triple B combo uit Bennekom zal jazz, latin en lichte popnummers ten gehore brengen. Ook is er een loterij met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door ondernemers uit Bennekom, Wageningen en Ede. Loten zijn ter plekke te koop. De burgemeester van Wageningen, Floor Vermeulen zal bij het diner aansluiten, ter ondersteuning van dit mooie evenement.

Kaarten kun je bestellen via deze link >. Daar staat ook het menu vermeld. Graag zeggen we alvast ‘Tot 6 juli en eet smakelijk’!!