Voedselbosje op de Manege

Op het terrein van de Manege is in de afgelopen maanden een voedselbosje aangelegd. In dit bericht wat meer uitleg daarover. 

Het voedselbos heeft twee hoofddoelen: het is bedoeld als belevenis bosje voor onze gasten; alles is tastbaar, ruikt heerlijk en is, uiteraard, eetbaar. Ook kunnen de bezoekers dicht bij de paarden komen die aan de andere kant van de haag in hun deel van het voedselbosje lopen; alles aan die kant is eetbaar voor paarden.

Maar ook voor heel veel andere dieren, van insecten en vogels tot kleine zoogdieren, is het bosje belangrijk voor voedsel en als toevluchtsoord. En daarmee dus een prachtige toevoeging aan het terrein van de Manege! 

Het bosje en de beplanting is ontworpen door studentes van de WUR. Zij hebben ook met het aanplanten geholpen.

Voor de realisatie van het voedselbosje heeft de Manege een actie opgestart via de waardecheques van Ede Doet, en een deel van de beplanting is gesponsord door Crum boomkwekerijen. 

Ook is er een mooi pad aangelegd van halfverharding, wat onder alle weersomstandigheden goed begaanbaar blijft. Dankzij VDBH uit Opheusden, De Grebbe Projecten uit Achterberg en J.E. van Laar uit Achterberg is dit pad mogelijk gemaakt. 

Allen heel veel dank voor ieders bijdrage en inzet!!