In memoriam Jopie Nellestein

De koudste dag van de winter, 7 februari 2021, was een trieste dag:  Jopie Nellestein is plotseling overleden.  Jopie was een geliefde, bijzondere, creatieve, inspirerende en zorgzame vrouw. Zij was een dierenvriend in hart en nieren en heeft veel voor de Manege heeft betekend.

Ieder jaar, als Sinterklaas in het land kwam, organiseerde haar schilderclub Nellestein en Nellestein een expositie bij en voor de Manege zonder Drempels. Een initiatief van Jopie.  In 2020 was het de 30e tentoonstelling geweest, ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. We hadden nooit gedacht dat de expositie in 2019 de laatste zou zijn, die Jopie organiseerde.

De jaarlijkse expositie was een evenement waar iedereen naar uitkeek. Mandy, Jopie’s dochter, maakte ieder jaar een prachtig schilderij dat verkocht werd aan de hoogste bieder en de leden van de schilderclub verkochten hun werken t.b.v. de Manege. Met de verkoop van oliebollen, was het altijd erg gezellig en leverde de expositie een mooi bedrag voor de Manege op. Ook de Kerstkaart die Jopie ontwierp voor de Manege was jaarlijks een begrip in Bennekom.

Ook de vrolijke schilderingen in de binnenbak zijn van haar hand: Jopie en haar schilderclub boden dit aan voor het 12,5 jarig bestaan van de manege.

Voor haar bijzondere maatschappelijke bijdrage voor de Manege Zonder Drempels, ontving zij op 12 november 2010, op de vrijdagmiddag van de expositie, een Koninklijke onderscheiding. Zij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jopie zal altijd in de Manege voortleven; we zullen haar missen. We wensen Gerrit en Mandy heel veel sterkte.

Vrijwilligers, Medewerkers en Bestuur Manege Zonder Drempels